Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος αποκαλύπτει ποιος προσέρχεται σε σωτηρία του Αλέξη Τσίπρα μετά την τραγωδία στο Μάτι. Πολιτικά και διεθνώς, ο Εμμανουέλ Μακρόν. Για την απαλλαγή από τις ευθύνες του, ο Γκέοργκ Γκόλνταμερ, ένας άλλος …Βαρουφάκης για τις πυρκαγιές


“Η επίσημη Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Kαι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της έχουν πιάσει τόπο”. Αυτό μάς λέει ανώτατο στέλεχος γαλλικής επιχείρησης στην Ελλάδα. Η οποία έχει πάρει μηνύματα να είναι ευνοϊκή προς την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, συνάδελφος του περιοδικού Le Point, το οποίο πριν δύο μήνες έπλεκε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, μάς τόνιζε. “Ο πρόεδρος Μακρόν όχι μόνον δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά θεωρεί ότι πρέπει να αποφευχθεί και μία σοβαρή ήττα του Τσίπρα. Πιστεύει δε ότι ο τελευταίος είναι πολύ πιο κοντά στις μακρονικές θέσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της απ’ ό,τι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπό αυτό το πρίσμα η επίσημη Γαλλία θα έβλεπε με καλό μάτι μία φιλοευρωπαϊκή κεντροαριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα…”.

Στήριξη Μακρόν παρά την τραγωδία στο Μάτι

Σήμερα, βέβαια, μετά την τραγωδία των τελευταίων πυρκαγιών με τους 94 μέχρι στιγμής νεκρούς, τα σχέδια αυτά έχουν κάπως διαφοροποιηθεί. Αλλά και πάλι οι Γάλλοι τείνουν χείρα βοηθείας στον πρωθυπουργό. Εικάζεται, έτσι, ότι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην κλιματική αλλαγή ως υπεύθυνης για τις πυρκαγιές, μαζί με τα αυθαίρετα, είναι γαλλικής εμπνεύσεως. Και μένει να αποδειχθεί αν το ίδιο ισχύει και για την “ανακάλυψη” του Γερμανού κ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ – υποτίθεται κορυφαίου ειδικού επιστήμονα και μελετητή αίτιων πυρκαγιών. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο Γερμανός καθηγητής, μετά από πρόταση που τού έκανε η Ελλάδα, θα συγκροτήσει διεθνή επιτροπή. Η οποία θα αναζητήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Και θα προτείνει λύσεις για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Γκόλνταμερ: Ο …Βαρουφάκης για τις πυρκαγίες

Δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει η έρευνα της επιτροπής αυτής. Μπορούμε όμως να σάς καταθέσουμε εκ των προτέρων τα πορίσματά της:

Πρώτον, θα είναι απαλλακτική για την κυβέρνηση των Συριζανέλ και τις ευθύνες της στην τραγωδία στο Μάτι με τους 94 νεκρούς.

Δεύτερον, θα αποδίδει ευθύνες σε αυτούς που βρήκαν φρικτό θάνατο! Αυτοί θα φταίνε για όλα και άρα καλά να πάθουν… Οι επί του θέματος απόψεις του Γερμανού καθηγητή είναι γνωστές. Μπορεί να τις βρει κανείς στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό. Σε συνέντευξή του στις 7 Αυγούστου 2017, ο κ. Γκόλνταμερ, απαντά για τις πιθανές ευθύνες των αρχών για την απώλεια 65 ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές της Πορτογαλίας. Εκεί καταδεικνύει ως υπεύθυνη την κλιματική αλλαγή. Και την ανθρώπινη παρέμβαση, ιδίως με την φύτευση ευκαλύπτων σε αναδασωμένες περιοχές. Ενός φυτού που, σύμφωνα με τον ίδιον, ευνοεί την επέκταση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, δασολόγος κ. Τιάγο Ολιβέϊρα είχε απορρίψει την συγκεκριμένη άποψη ως “παντελώς ανυπόστατη”. Και κατέθεσε την δική του εμπειρική εκδοχή.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Γερμανός καθηγητής είχε επιρρίψει ευθύνες και στις νέες τεχνολογίες. Που δεν μπορούν τάχα να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους ανθρώπους που κινδυνεύουν. Στους δρόμους που μπορούν να μετατραπούν σε φονικές παγίδες. Και στους τουρίστες που επισκέπτονται πρώην αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι εύφλεκτα υλικά.

Διαβάζοντας κανείς τα “ευρήματα” των “ερευνών” του κ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ εντυπωσιάζεται από ένα γεγονός. Σε κανένα από αυτά δεν αναφέρονται οι ευθύνες κρατικών φορέων. Αυτοί εμφανίζονται ως υπεράνω πάσης υποψίας!!!

Λέτε αυτό να οφείλεται στο ότι ο Γερμανός “ειδικός” είναι φιλικός προς το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke;

Previous articleΈνα …tweet για τους πρωταθλητές
Next articleΆγιος Λεόντιος το ναυάγιο: 2η καλοκαιρινή ιστορία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.