Έτσι για να πω ότι προσπάθησα… Έτσι για να μη λένε ότι αδιαφορώ… Ουδέποτε με απασχόλησε ο συνδικαλισμός. Ούτε και τώρα με απασχολεί… Ιδιαίτερα η ΕΣΗΕΑ μυρίζει εδώ και χρόνια καμαριλίκι και αναχρονισμό. Αποξενωμένη από την κοινωνία, αποκομμένη ακόμα κι από την πλειονότητα των δημοσιογράφων, αδυνατεί να αποβάλλει τα βαρίδια της, να προσαρμοστεί στα νέα κοινωνικά δεδομένα, να ακολουθήσει το σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Αντί να ορίζει (ή τουλάχιστον να συνδιαμορφώνει το μέλλον), μένει εσωστρεφής, να το παρακολουθεί να φεύγει μπροστά της. Κατάντησε να μεριμνά απλά για την εξυπηρέτηση μικρο-συντεχνιακών αιτημάτων, αντί να αναδεικνύει τα νέα κοινωνικά προτάγματα. Συνέβαλε στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, αντί να διατηρήσει ακέραιο το θεσμικό της ρόλο ως άτυπη τέταρτη εξουσία στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Από πρωτοπόρος έγινε ουραγός.

Το να το επισημαίνει απλώς κανείς, δεν αρκεί – πόσο μάλλον όταν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εδώ και κάμποσα χρόνια. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από επισημάνσεις…

Όταν η Μαρία Αντωνιάδου μου πρότεινε να βοηθήσω στο εγχείρημα της και να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δεν χρειάστηκε να σκεφτώ για να πω το «ναι». Την ξέρω καλά κι έχω πλήρη επίγνωση της ισχυρής της επιθυμίας να παλέψει όσο αντέχει για να πνεύσει, επιτέλους, στο «μαγαζί» λίγο φρέσκος αέρας. Στέκομαι στο πλευρό της και εύχομαι να πετύχει σε αυτό που ονειρεύεται να κάνει!

Καλή της επιτυχία! Καλή τύχη σε όλους μας!

Previous articleΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ
Next articleΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Χ.Α
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.