Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης θεωρεί πως η επιλογή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκριθεί ο Κώστας Μπακογιάννης για το Δήμο Αθηναίων κινδυνεύει να αποβεί σε βάρος της χώρας αν ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρει τελικά να περάσει στο δεύτερο γύρο και ως εκ τούτου διερωτάται μήπως καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Όπως φαίνεται από τις τελευταίες πραγματικές σφυγμομετρήσεις -και όχι δημοσκοπήσεις- στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο παρανοϊκός Κασιδιάρης θα έρθει δεύτερος. Ελπίζω να κάνω λάθος και να διαψευσθώ.

Αν όμως δεν κάνω λάθος, αν δηλαδή οι προσλαμβάνουσες που έχω είναι σωστές, τότε δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Κώστα Μπακογιάννη και της Ν.Δ. Και, εις ότι αφορά τον υποψήφιο, θα πληρώσει το τίμημα της ματαιοδοξίας του. Εις ότι, όμως, αφορά τη Ν.Δ. το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Ο πρώτος δήμος της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί ενδοοικογενειακή υπόθεση του αρχηγού του κόμματος και να διακινδυνεύουμε την πανηγυρική ανάδειξη των νεοναζί σε δημοτική αντιπολίτευση!

Γιατί Μπακογιάννης και όχι Άδωνις

Αν η ηγεσία -όχι μόνον ο πρόεδρος, όλη η ηγετική ομάδα- διέθετε στοιχειώδη πολιτική ευστροφία και μπορούσε να σκεφθεί χωρίς το παραμορφωτικό φίλτρο της πολιτικής ορθότητος, θα είχε επιλέξει ως υποψήφιο έναν εκ των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Ιδίως ο δεύτερος θα ήταν ο πλέον  μαχητικός διεκδικητής καθ’ ότι θα είχε την -πολιτική & ηθική- δυνατότητα να περιθωριοποιήσει τον Κασιδιάρη. Οι ανοησίες περί φασιστών και ακροδεξιών που θα εκτόξευε οι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μόνο κακό δεν θα έκαναν σε μια τέτοια υποψηφιότητα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν δεν κατάφερνε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, οπωσδήποτε  θα ήταν μακράν πιο μπροστά από κάθε άλλο ανθυποψήφιό του. Στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνεται η κινητοποίηση ψηφοφόρων που απέχουν, κάτι που δεν μπορεί να πετύχει με την βουλευτική του υποψηφιότητα.

Επίσης, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ως Υπουργός, πιστεύω ότι θα ήταν ένας πολύ καλός Δήμαρχος, ο οποίος ίσως και να κατάφερνε να βγάλει την Αθήνα από το τέλμα των παταγωδώς αποτυχημένων επιλογών της τελευταίας 30ετίας (Τρίτσης, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, Κακλαμάνης, Καμίνης). Οπωσδήποτε θα εξορθολόγιζε και θα αποκαθιστούσε την λειτουργία του Δήμου και ιδίως στο ζέον πεδίο της καθαριότητος.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε να καταδείξει στους ευρωπαίους ομολόγους του μια μοναδική επιτυχία εις βάρος της επελαύνουσας ακροδεξιάς παράνοιας! Προτίμησε τις ενδοοικογενειακές ισορροπίες και έναν υποψήφιο άχρωμο και άοσμο με μόνη ικανότητα την απώθηση δεξιών ψηφοφόρων λόγω της λαγνείας του στην πολιτική ορθότητα και τις –σε κάθε ευκαιρία- θωπείες στην Αριστερά, ίσως και εις μνήμη της πολιτικής καταγωγής του μακαρίτη πατρός του…

Όπως έλεγε και ο -κατά τα λοιπά γραφικός- Γεωργίου, «μάθε μπαλίτσα, αγόρι μου…»!

Previous articleΟ Πολακισμός βουλιάζει την Ελλάδα
Next articleΟ κρατισμός μπορεί να νικηθεί
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.