Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Αλφόνσο Βιτάλη.
Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται πιο οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, ως διευθύνων σύμβουλος της Apertus Alveo Communications...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΓΗ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Αν κάτι θετικό προσέφερε η περίοδος του “όλοι μαζί τα φάγαμε”, είναι η δυνατότητα που προσφέρθηκε σε πολλούς Έλληνες να ταξιδέψουν και στα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Εκεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες και τα οργανωμένα κράτη και να συγκρίνουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν αυτό που αυτάρεσκα μάθαιναν από μικροί: Πως η Ελλάδα είναι από τα καλύτερα οικόπεδα επί της γης.

Σήμερα που η οικονομική κρίση επιβάλλει την επαναπροσέγγιση με τη μητέρα (ελληνική) φύση, το αποτέλεσμα είναι η εμπέδωση της αντίληψης περιφρούρησης και περαιτέρω ανάδειξης του …οικοπέδου. Όχι αξιοποίησης με τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση, αλλά πραγματικής προστασίας και ανάπτυξης ενός, πραγματικά, ευλογημένου τόπου.

Λένε πως η Ελλάδα δεν αξίζει στους Έλληνες. Ίσως, αυτό να ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς οι έννοιες ελληνικός κράτος συγχέονταν εσφαλμένα με την Πατρίδα, με αποτέλεσμα ο εξαπατημένος από το κράτος Έλληνας να βάλει άθελα του εναντίον της Πατρίδας του. Όμως άλλο το ελληνικό κράτος και άλλο η πατρίδα. Η Ελλάδα δεν είναι το ελληνικό κράτος. Αυτό το φτιάχνουν οι Έλληνες. Η πατρίδα μας ήταν ένα δώρο που μας προσέφερε η μοίρα.

Οι Έλληνες που είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ή/και να σπουδάσουν στο εξωτερικό, γνωρίζουν πια τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνει η Ελλάδα, “γη της λεμονιάς, της ελιάς…”! Ο τόπος που οι Θεοί επέλεξαν για σπίτι τους.

Τώρα που γνωρίζουν, είναι στο χέρι τους να πληροφορήσουν και όσους δεν το καταλάβαν. Και όλοι μαζί να πράξουν ανάλογα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.