Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος εκτιμά ότι η βόμβα στο Σκάι είχε ως απώτερο στόχο να περάσει σε δεύτερη μοίρα το Συνέδριο της ΝΔ και η αποτυχημένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, η σιωπή που επιχειρείται ακούγεται στον κόσμο που θα ψηφίσει για να φύγει ο Τσίπρας.


Θα συμφωνήσω με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή. Οι βομβιστές που έβαλαν τη βόμβα στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα «Καθημερινή» επιδιώκουν τη σιωπή. Αυτή η τελευταία είναι ύστατο «όραμα» όλων αυτών που ανήκουν στον φαιοκόκκινο βόθρο. Που το «παίζουν» σωτήρες της κοινωνίας.

Βόμβα Σκάι και καπελώνει Συνέδριο ΝΔ

Στην περίπτωση του ΣΚΑΪ όμως, οι τραμπούκοι, δεν επεδίωκαν μόνον την σιωπή. Απώτερος στόχος τους ήταν να περάσουν ειδησεογραφικά σε δεύτερη μοίρα το Συνέδριο της Ν.Δ. και την αποτυχημένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήθελαν να γίνει πολύς λόγος για τα όσα ειπώθηκαν στο Συνέδριο της Ν.Δ.. Και κυρίως δεν έπρεπε να συζητηθούν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανανέωση της Ν.Δ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν συζητήσεις σε σοβαρά για το μέλλον της χώρας θέματα. Στο επίπεδο αυτό είναι χαμένοι απο χέρι. Από την άποψη αυτή, ο στόχος των τραμπούκων επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Στα περισσότερα μέσα μαζικής επικοινωνίας η βόμβα άλλαξε το επίπεδο της συζήτησης. Το έφερε εκεί που ήθελαν οι τραμπούκοι και οι σύμβουλοί τους. Γίνεται έτσι λόγος περί βίας και άλλων τινών. Αλλά για τις θέσεις και απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. ουδείς λόγος.

Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην έρθει ο Μητσοτάκης

Κατά συνέπεια, το επικοινωνιακό παιχνίδι παραμένει στο γήπεδο του Σύριζα. Ήτοι σε αυτό των ύβρεων, των υπονοούμενων, του διχασμού και της πνευματικής γελοιότητας.

Πρόσφατα, ο Δημ. Καμπουράκης στο liberal.gr έγραφε τα ακόλουθα, εξόχως ενδιαφέροντα. «…Αν μελετήσει κανείς επισταμένως τις «Τάσεις» της εταιρίας ερευνών MRB, πέρα από την πρόθεση ψήφου, θα διαπιστώσει ότι η διαμόρφωση του δημοσκοπικού αποτελέσματος έχει κάτι το πρωτοφανές: Όσοι δηλώουν ότι ψηφίζουν Ν.Δ. το κάνουν για «να φύγει ο Σύριζα». Και όσοι ψηφίζουν Σύριζα το κάνουν για «να μην έρθει ο Μητσοτάκης».

Θεωρεί κανείς ότι αυτό το υπόβαθρο δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι η διαφορά ΝΔ – Σύριζα είναι μη αναστρέψιμη; Μόνο η συνειδητή θετική ψήφος, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη και εξασφαλισμένη. Η ψήφος «για να μην έρθει ο άλλος» είναι επιρρεπής σε ανατροπές. Ειδικά όταν απέναντι υπάρχει ένας εξπέρ της εξαπάτησης και της κωλοτούμπας…».

Είναι ηλίου φαεινότερον συνεπώς που θέλει να πάει την πολιτική συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιό επίπεδο τον βολεύει.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Προηγούμενο άρθροΚερδίστε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές!
Επόμενο άρθροΗ βόμβα στον Σκάι και το ημέρωμα της Στρίγγλας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.