Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Αλφόνσο Βιτάλη.
Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται πιο οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, ως διευθύνων σύμβουλος της Apertus Alveo Communications...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

«ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ» ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με ευκολία ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την αυτοκριτική του επειδή δεν προβάλει υποψήφιους ή κομματικούς σχηματισμούς (φέρνοντας ως παράδειγμα την «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά) που μπορεί να έχουν κάτι να πουν, αλλά δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, του οποίου το κόμμα, το Ποτάμι δηλαδή, έτυχε, κατά τον τηλεπαρουσιαστή πάντα, ευρείας προβολής και ευμενούς μεταχείρισης από τα ΜΜΕ.

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις (the story beyond the words, αγγλιστί) ο δημοφιλής δημοσιογράφος αλλού στόχευε και πάντως όχι τόσο στο να αναδείξει το κόμμα του Μπουραντά ή κάποιο άλλο. Ο πραγματικός στόχος ήταν να υπενθυμίσει στον επίσης δημοφιλή συνάδελφο του πως τα mainstream media ήταν και παραμένουν κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού και ουδείς μπορεί να τα παρακάμψει με άλλου είδους επικοινωνιακά τρικ. Με απλά λόγια, ο Θεοδωράκης δεν μπορεί να μιλά μόνος στα κοινά που επιλέγει («μονόλογοι», κατά τον Χατζηνικολάου), αλλά θα πρέπει να περάσει τα …διόδια των μίντια – «ο Θεοδωράκης δεν γίνεται να περάσει το ποτάμι αβρόχοις ποσίν, θα τα βρέξει τα πόδια του…»

Υ.Γ. Μαθαίνω ότι στην Κοινωνία Αξιών πανηγυρίζουν για το …ξεροκόμματο αναφοράς Χατζηνικολάου στο όνομα του αρχηγού τους. Λογικό! Αφού ο …Πάπας της ελληνικής δημοσιογραφίας τους ελέησε με ένα λόγο συμπάθειας και παρηγοριάς γιατί να μην χαρούν…