Η διόγκωση της κοινωνικής έκρηξης (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι κ.λπ.) κατά του σχεδίου ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που λειτουργεί ως «μαθητευόμενος μάγος», καταδεικνύει δύο κρίσιμα ζητήματα: Αφενός, τον καταστροφικό χαρακτήρα των προβλεπόμενων διατάξεων σε βάρος των κλάδων αυτών, με την πρωτοφανή ουσιαστική δήμευση των 2/3 των εισοδημάτων τους και, αφετέρου, την απειλή συντριβής οποιουδήποτε παραγωγικού τμήματος υπάρχει σήμερα στην «βυθιζόμενη» Ελλάδα.

[quote text_size=»small»]

Ο συνδυασμός των «τρακτέρ» και της «γραβάτας», όπως επιχειρείται να εμφανισθεί υποτιμητικά η αγωνιώδης κραυγή του δικηγορικού Σώματος και των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών, αρχίζει να δημιουργεί ένα ιδιότυπο «εκρηκτικό κοινωνικό κοκτέιλ», αφού, για πρώτη φορά, συνυπάρχουν στον δρόμο το επιστημονικό προλεταριάτο, στο οποίο συγκαταλέγεται το 80% περίπου των σημερινών ελευθέρων επαγγελματιών της Χώρας και η αγροτική τάξη, και ιδιαίτερα η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς.

[/quote]

Και αυτό, γιατί αυτό το τμήμα είναι από τα λίγα παραγωγικά, αφού η Ελλάδα, από την ίδρυσή της ως Κράτος το 1830 έως σήμερα, δεν απέκτησε ποτέ σοβαρή αστική τάξη, αλλά μια ομάδα «παρασιτικής ολιγαρχίας» και, γι’ αυτό, δεν έχουμε σοβαρή βιομηχανική βάση και σοβαρές παραγωγικές υποδομές στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.

Κατά, δε, την κρίσιμη περίοδο της Μεταπολίτευσης, όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια για δημιουργία ανταγωνιστικών δομών στους τομείς, που υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως αγροτική παραγωγή, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, υπηρεσίες κ.λπ., επικράτησε ο «κλεπτοκρατισμός», η διαπλοκή, η διαφθορά και ο εύκολος ατομικός πλουτισμός.

[quote text_size=»small»]

Και, ενώ το μεγάλο ζητούμενο είναι η έξοδος από την δεκαετή καταστρεπτική οικονομική ύφεση, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, η πρόταση Κατρούγκαλου για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», εάν εφαρμοσθεί, θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» για την παραπαίουσα Ελληνική οικονομία, αφού η μνημονιακή αποδοχή για μείωση του προϋπολογισμού για το ασφαλιστικό κατά 1,8 δις επιλέγεται άκριτα να «πέσει στις πλάτες» των μοναδικών παραγωγικών τμημάτων της Ελληνικής οικονομίας (πρωτογενής τομέας, υπηρεσίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

[/quote]

Και αυτό, γιατί η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, δεσμεύοντας το 75 – 80% των εισοδημάτων για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με την βαρύτατη και υπέρμετρη υφιστάμενη φορολογία, αλλά και το μεγάλο κόστος παραγωγής για τους αγρότες, θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο αγροτών και χιλιάδων επαγγελματιών από την παραγωγική διαδικασία, χωρίς, μάλιστα, καμία εναλλακτική λύση για τους περισσότερους από αυτούς, πλην της πιο καταστροφικής, που είναι η μετανάστευση για τους νέους από την Χώρα. Αυτό, όμως, συνιστά «εθνική τραγωδία» για την Ελλάδα, αφού η πιο μορφωμένη νέα γενιά στην Ιστορία της οδηγείται στην έξοδο από την Χώρα, ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την αναγέννησή της.

Έτσι, η προτεινόμενη ως ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», αντικειμενικά, λαμβάνει τον χαρακτήρα της «λαιμητόμου», όχι μόνο για τα παραπάνω κοινωνικά στρώματα, τα οποία πλήττονται ευθέως, αλλά και κατά της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας και συνολικά της Χώρας, η οποία βρίσκεται σήμερα στην πιο «διακεκαυμένη γεωπολιτική ζώνη» του πλανήτη και με «Δούρειο Ίππο» το προσφυγικό – μεταναστευτικό, απειλούνται ευθέως ζωτικά εθνικά της συμφέροντα.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΚΕΝΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΒ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
Επόμενο άρθροΟ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ
Ο Γιώργος Παπασίμος γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων στις 21-10-1960 από αγροτική οικογένεια. Τελείωσε το Λύκειο στα Τρίκαλα το 1978. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», ενώ σήμερα είναι μέλος της "Πρωτοβουλίας 14ης Μάη". Διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1988 – 1993). Ιδρυτικό μέλος τουΔΗ.Κ.ΚΙ. (1995), μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εκπρόσωπος Τύπου αυτού έως το 2004 και υποψήφιος Βουλευτής στον Νομό Τρικάλων.Υποψήφιος Νομάρχης Τρικάλων το 2002, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Ν.Α.ΣΥ.), όπου εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος (2003 – 2006). Κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την δυναμική και ισόρροπη ανάπτυξη των Τρικάλων. Αρθρογραφεί για διάφορα θέματα πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας σε διάφορες ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και των Τρικάλων («ΑΥΓΗ», «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», «ΕΡΕΥΝΑ», «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» κ.λπ.). Συνεργάσθηκε με το περιοδικό «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ» κατά την περίοδο 1988 – 1993. Τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας των Τρικάλων «Η ΕΡΕΥΝΑ» από το έτος 2007 έως σήμερα, με την στήλη «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ».

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.