Ας σκεφτούμε τους άλλους

0
6085
Η Νανά Παλαιτσάκη χρονογραφεί και πάλι και κτυπά απευθείας στην ψυχή και στην καρδιά με την προτροπή “Ας σκεφτούμε τους άλλους”. Γιατί ποτέ δεν είμαστε (οι) μόνοι…
Η Νανά Παλαιτσάκη χρονογραφεί και πάλι και κτυπά απευθείας στην ψυχή και στην καρδιά με την προτροπή “Ας σκεφτούμε τους άλλους”. Γιατί ποτέ δεν είμαστε (οι) μόνοι…

Η Νανά Παλαιτσάκη χρονογραφεί και πάλι και κτυπά απευθείας στην ψυχή και στην καρδιά με την προτροπή “Ας σκεφτούμε τους άλλους”. Γιατί ποτέ δεν είμαστε (οι) μόνοι…


Με αφορμή την αυτοκτονία του επιχειρηματία σκέφτομαι τα εξής: 

Ας μην πιστέψει κανείς απ όλους όσοι έχουμε υποχρεώσεις να διαχειριστούμε ότι η ανεπάρκεια διαχείρισης σημαίνει «αποτυχία» προσωπική. 

Με την υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την “πανδημία – καπάκι” είναι σαν να “πουληθήκαμε σαν σκλάβοι” επιβιώσαμε και κατορθώσαμε να μπούμε και σαν μονομάχοι στην αρένα. 

Οι περισσότεροι λοιπόν κατορθώσαμε το αδύνατο, αλλά με απώλειες. Ας ψυχανεμιστούμε λοιπόν τι μπορεί να νιώθει ένας «διπλανός» που δεν εξωτερικεύεται, ή είναι πολύ εσωστρεφής, ή πολύ ευαίσθητος ή πολύ κουρασμένος ή πολύ απογοητευμένος ή όλα μαζί ταυτόχρονα. 

Ας σκεφτούμε τους άλλους…

Ας καταλάβουν όσοι νιώθουν αφόρητα, ότι είμαστε πάρα πολλοί στην ίδια θέση μ” εκείνον και ίσως και δυσχερέστερη. 

Ας σκεφτούμε τους παππούδες μας που πέρασαν σιδερένια χρόνια από πολέμους, εξορίες, καταστροφές. 

Ας σκεφτούμε εκείνους  τους Τιτάνες που αν και έχασαν παιδί, συνεχίζουν να δίνουν κουράγιο σε άλλους. 

Ας σκεφτούμε όσους ξεπέρασαν Καρκίνους και μοιράζονται την ιστορία τους με πολλούς. 

Ας σκεφτούμε τους παραολυμπιονίκες… 

Ας σκεφτούμε ότι όπως «μπήκαμε σε όλο αυτό όλοι μαζί» θα «βγούμε παρέα”.

Ας σκεφτούμε ότι έχουμε γεννηθεί στην Ελλάδα και όχι στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στην Βολιβία. 

Ας σκεφτούμε ότι δεν βρεθήκαμε στο Σεράγεβο όταν το βομβάρδιζαν… 

Ας κρατήσουμε την πολύ ευαισθησία για καιρούς ειρήνης. 

Και ας μην πιστέψουμε ότι οι κεφάτοι άνθρωποι είναι απαραίτητα και ξέγνοιαστοι… 

Ας επινοήσουμε «τρικ» επιβίωσης. Δεν μπορεί. Θα έχετε στο περιβάλλον κάποιον δικό σας που διαγνώστηκε με νόσο δύσκολη. Για ρωτήστε τον τι έκανε από την στιγμή που του ανακοίνωσαν το θέμα έως σήμερα που θα μιλήσετε μαζί του. 

Ποτέ δεν είμαστε (οι) μόνοι…

Αυτούς τους καιρούς μοιραστείτε ιστορίες. Ρωτήστε και ποτέ, ποτέ. Ποτέ μην κολλήσετε στο ότι είστε εσείς οι «καταραμένοι». 

Διάλεξα την φωτογραφία του Νυχτούλη. 

Τον βρήκαμε στο διπλανό οικόπεδο, να τον τρώνε τα μυρμήγκια. Δεν είχε ακόμη ανοίξει τα μάτια του και φυσικά δεν είχε δόντια. 

Το μαύρο Κόκερ, ο Ζεν μας, τον υιοθέτησε κυριολεκτικά και έγινε «μαμά του”… 

Έτσι επιβίωσε ένα «καταδικασμένο» πλάσμα που ζύγιζε τότε μερικά γραμμάρια. 

Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η ζωή στην επόμενη στροφή του δρόμου…

Previous articleΠροσοχή! Ο εγκλεισμός (lockdown) γίνεται επικίνδυνη ιδεολογία
Next articleΤεχνητή Νοημοσύνη: Επιλογή εθνικής νοημοσύνης
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.