Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Απόστολος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη με μικρασιατική παιδεία από την οικογένειά του. Ακολούθησε τη δουλειά του πατέρα του και του παππού του. Τα χρόνια της δικτατορίας έφυγε στο Παρίσι, όπου και σπούδασε κοινωνιολογία στο -τότε πειραματικό- πανεπιστήμιο της Vincennes.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του ζωή από την εφημερίδα Αυγή, όπου από χρόνια αρθρογραφεί στο κυριακάτικο φύλλο της σε φιλική βάση. Έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Απογευματινή, Αθηναϊκή και σε περιοδικά όπως το Αντί και τα Πολιτικά Θέματα. Συνεργασία είχε, στο ραδιόφωνο, με το σταθμό της Αθήνας 9,84. Από το 1974 εργάζεται στην ΕΡΤ, όπου, έως το 1997, παρουσίαζε το Δελτίο Ειδήσεων καθώς και πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα Αποστόλου και έχουν μια κόρη, την Ελένη.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
αρχη ανδρα δεικνυσι

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

Εισηγούνται, λέει, στον πρωθυπουργό να κάνει ανασχηματισμό. Και κυρίως να φύγει ο κ. Στουρνάρας. Και λοιπόν; Οι ανασχηματισμοί για τη δημιουργία εντυπώσεων έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν. Κάποτε έπιαναν τόπο. Όταν λίγο-πολύ η ζωή ήταν ανεκτή. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες άρχισαν το 1985, αμέσως μετά τις εκλογές που έγιναν με το αλησμόνητο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ψηφίστε μας για «καλύτερες μέρες». Αμέσως μετά ο κ. Αρσένης εφάρμοσε την πρώτη λιτότητα.

Με παραπλήσιο σύνθημα («λεφτά υπάρχουν») νίκησε ο Γ. Παπανδρέου και ακολούθησαν τα γνωστά.Αν φύγει ο κ. Στουρνάρας και μαζί η πολιτική των Μνημονίων, έχει καλώς. Αλλά φυσικά η πολιτική των Μνημονίων, θα μείνει. Διότι, λέει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει άλλη πολιτική, καλύτερη. Όσοι εισηγούνται ανασχηματισμό και την αποπομπή Στουρνάρα ή έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον ή έχουν μείνει ακόμα στην εποχή της δημιουργίας εντυπώσεων. Είναι στο παρελθόν και εκεί θα μείνουν. Στην ουσία η κυβέρνηση υποτιμά την οργή του κόσμο

Η κυβέρνηση είναι πολιτικά υπόλογος για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δεν υπήρξε καμία παραίτηση πολιτικής «ευαισθησίας». Αν σκοπός ήταν να έχει ο Ξηρός την «άνεση» να προκαλέσει «γεγονός» με την ανάληψη «επαναστατικής» δράσης, το υπαρκτό ή υποτιθέμενο σχέδιο βούλιαξε μετά τη σαφέστατη δήλωση Γλέζου. Το «σύστημα» έβγαλε από τη φυλακή τον Ξηρό, δήλωσε ο Γλέζος στον απόηχο της παρέμβασης Γιωτόπουλου για την ανάμιξη ελληνικών και ξένων Υπηρεσιών στην καλά μελετημένη «απόδραση». Η Δήλωση Γλέζου  επιβεβαιώνεται και από την έλλειψη ευαισθησίας, την απουσία παραιτήσεων. Άλλο να σου κλέβουν τον κόπο σου, το σπίτι σου, τη σύνταξή σου, το μεροκάματό σου. Και άλλο να μας κάνουν στόχο «επαναστατών» τύπου Χριστόδουλου Ξηρού. Μπας και δημιουργηθεί «κλίμα», φοβηθούμε και ξαναψηφίσουμε τους ίδιους. Νέος λόγος για να αυξηθεί η οργή του κόσμου.

Η κυβέρνηση μιλάει για επιτυχημένη πορεία, έξοδο από το τούνελ. Η Τρόϊκα, όμως, ζητάει κι άλλα μέτρα και νέο Μνημόνιο. Τα ψέματα πολλαπλασιάζονται, οι τελευταίες ελπίδες και αυταπάτες σβήνουν, η οργή μεγαλώνει. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα εναντίον της Χρυσής Αυγής, διαλαλεί ότι δεν είναι ένα απλό, έστω δυσάρεστο, κόμμα αλλά αντιμετωπίζουμε μια εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή, όμως, ενισχύεται, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, ίσως μάλιστα ενισχύεται περισσότερο από όσο λένε οι δημοσκοπήσεις. Τα ΜΜΕ δηλώνουν την απέραντη έκπληξή τους. Αποσιωπούν το προφανές. Όταν η κυβέρνηση είναι πλήρως αφερέγγυα ότι και αν κάνει εναντίον των αντιπάλων της θα βγει χαμένη.

Ο Μπαρόζο ήταν σαφής. Θα γίνουν τριπλές εκλογές στην Ελλάδα, είπε. Και επειδή τώρα είναι γνωστό ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, ο Μπαρόζο προανήγγειλε ειλημμένη απόφαση του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει εν μέσω θέρους ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο, κάτι που δεν ήξερε ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Το έμαθε από την τηλεόραση ακούγοντας τον Κρίστοφερ. Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα διαψευσθεί πλήρως και απολύτως ο Μαρξ. Η επανάληψη του συμβάντος δεν θα είναι φάρσα, θα είναι τραγωδία. Για την κυβέρνηση. Το αν η οργή θα εκτονωθεί, έστω προσωρινά, ή αν θα ξεσπάσει, αυτό θα το αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδύναμος, είναι το πιθανότερο, αλλά όχι μόνος του, είναι το λογικότερο. Ο Τσίπρας, με θάρρος, έσπασε, ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ταμπού εξήντα ετών, διακηρύσσοντας ότι η Αριστερά διεκδικεί την κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές θα δείξει αν έχει και δόντια.