Η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού ρεύματος ρεαλισμού και λογικής. Μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Σε αυτήν πρέπει να συμμετέχουν και να την υποστηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

Εμείς τολμήσαμε. Υπογράψαμε μαζί με την Φώφη Γεννηματά προγραμματική συμφωνία με 10+1 θέσεις. Ένα διαχρονικό αίτημα για σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς έγινε πραγματικότητα.
Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι μία κυβέρνηση σε ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση.

[quote text_size=»small»]

Οι εκλογές πλέον πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική και προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση.

[/quote]

Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις μας οι οποίες έχουν ένα πρόγραμμα προοδευτικό, αποφασιστικότητα, γνώση, εμπειρία, όραμα και βεβαίως, έχουν δημιουργήσει μια τομή στην πολιτική τους σε σχέση με τις αδιέξοδες πολιτικές.

Χρειάζεται να δημιουργηθεί μια μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό την επόμενη μέρα.

Previous articleΜΑΚΡΑ ΠΟΡΕΙΑ …ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Next articleΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι πολιτικός και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις 7 Ιουνίου 2015. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1978 στη Βέροια. Είναι διδάκτωρ αγροτικής οικονομίας, ενώ έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικά βιβλία.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.