Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο πλοίο που «έκοψε» το Καλλιστώ

1
373
Η Κέλλυ Κοντογεώργη αποκαλύπτει : Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο εμπορικό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας που
Η Κέλλυ Κοντογεώργη αποκαλύπτει : Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο εμπορικό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας που "έκοψε" στα δύο το Καλλιστώ. new deal

Η Κέλλυ Κοντογεώργη αποκαλύπτει ότι απαγορεύτηκε ο απόπλους στο εμπορικό πλοίο με σημαία Πορτογαλίας που «έκοψε» στα δύο το Καλλιστώ.


Το Νομιμό Συμβούλιο του Κράτους δεν έμεινε αδρανές στο πρόσφατο ναυτικό ατύχημα. Την ώρα που διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες το Πορτογαλικό Maersk και έκοψε στα δύο το ναρκοθηρευτικό  «Καλλιστώ», το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο, ενήργησε για λογαριασμό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αίτηση του ΝΣΚ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε την απαγόρευση απόπλου. Απαγόρευσε και την μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης του πλοίου, μέχρι τις 9 Νοεμβρίου οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Το εμπορικό πλοίο, μπορεί να αποπλεύσει μόνο στην περίπτωση που καταβάλει το ποσό των 40.000.000 ευρώ εγγύηση για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε.

Ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου Maersk βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης. Ωστόσο υποστήριξε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Πολεμικό Πλοίο αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Στα 50 εκατ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά του ναρκοθηρευτικού

Οι ζημιές που έχει υποστεί το «Καλλιστώ» καταγράφονται αναλυτικά στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, στην πλωτή δεξαμενή που έχει ήδη μεταφερθεί.

Την ημέρα του ατυχήματος από τη θάλασσα περισυνελλέγαν δύο μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνολικά το Καλλιστώ είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Το «Καλλιστώ», σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί ολική καταστροφή. Υπάρχουν βλάβες στο ναρκαλιευτικό σύστημα και σε σε όλα τα εργαλεία ναρκοθηρίας. Μάλιστα η ζημιά εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στα αίτια του ατυχήματος αναμένεται να ρίξει φώς και το μαύρο κουτί του φορτηγού πλοίου το οποίο θα ανοίξει στην Πορτογαλία. Αφού αποκρυπτογραφηθεί ο σκληρός δίσκος, το υλικό θα σταλεί στις ελληνικές ανακριτικές αρχές.

Previous articleΣε έξαρση η πανδημία, τέλος η ανοχή από Πολιτεία
Next articleΟ Μακρόν τελείωσε με την πολιτική ορθότητα
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.