Απάντηση στις προκλήσεις και στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιχειρηματολογεί εξηγώντας, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται ενίσχυση! Αναφέρεται στην διατήρηση της αποτρεπτικής μας δύναμης. Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για ανανέωση στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων άμεσα, περισσότερο από ποτέ. new deal
Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιχειρηματολογεί εξηγώντας, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται ενίσχυση! Αναφέρεται στην διατήρηση της αποτρεπτικής μας δύναμης. Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για ανανέωση στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων άμεσα, περισσότερο από ποτέ. new deal

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εξηγεί: Ποια πρέπει να είναι η απάντηση μας στις προκλήσεις και στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας!


Όλοι οι Έλληνες επιδιώκουμε την ειρήνη και επιζητούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο μεγάλης ρευστότητας στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Ωστόσο, στον απόηχο της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί προκαλώντας την ιστορική μας μνήμη. Δεν μπορούμε παρά να μην τρέφουμε αυταπάτες για το δρόμο του αναθεωρητισμού και της πρόκλησης που έχουν επιλέξει οι γείτονες μας.

Απέναντι στους κινδύνους που θέτει η στάση της Τουρκίας, δικό μας καθήκον ως Έλληνες είναι να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την άμυνα μας. Να αναβαθμίζουμε την θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Να παραμένουμε ενωμένοι στα μεγάλα και εθνικά ζητήματα, πάνω και πέρα από ιδεολογίες ή πολιτικές απόψεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική Βουλή επικύρωσε μια πολύ σημαντική συμφωνία στον τομέα της άμυνας με το κράτος του Ισραήλ. Συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αναβαθμίσει το αμυντικό της οπλοστάσιο και να ενισχύσει το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Τόσο σε επίπεδο οπλικών συστημάτων όσο και στον τομέα της ανταλλαγής γνώσης και τεχνογνωσίας στη διαχείριση κρίσεων και απειλών.

Η στρατηγική συμφωνία με το Ισραήλ

Η συμφωνία με το Ισραήλ είναι μια συμφωνία που έρχεται να ενισχύσει την στρατηγική μας σχέση με ένα κράτος, το οποίο εντάσσεται στους ισχυρούς συμμάχους που διαθέτουμε ως χώρα στην ευρύτερη περιοχή απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της γείτονος.

Με τον τρόπο αυτό ως Ελλάδα εκπέμπουμε ένα ακόμα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Είτε θα πρέπει να συνεργαστεί ισότιμα στη βάση του διεθνούς δικαίου είτε θα παραμείνει στο δρόμο του αναθεωρητισμού.

Στο δρόμο της διπλωματικής απομόνωσης, ως συνέπεια των προκλητικών κινήσεων και επιλογών της, όπως αυτή του διατάγματος του Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία ή του παράνομου τουρκο-λιβυκού συμφώνου.

Εντατικοποίηση της αμυντικής διπλωματίας

Το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει στην εντατικοποίηση της αμυντικής διπλωματίας και να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με εκείνα τα κράτη που σέβονται το διεθνές δίκαιο και μοιράζονται τις ίδιες αρχές με εκείνη.

Πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μας με την Ιταλία. Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο. Η επιδίωξη μας να αποτελέσουμε μέρος της πολιτικής λύσης στη Λιβύη. Οι διπλωματικές μας πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν το δρόμο. Που πρέπει να ακολουθήσουμε ως καλύτερο αντίβαρο στον αναθεωρητισμό και τη συνεχή παραβατικότητα της Τουρκίας.

Ως Έλληνες επιζητούμε το διάλογο στη βάση της διεθνούς νομιμότητας. Ωστόσο δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει για την προστασία των δικαιωμάτων μας.

Previous articleΌταν οι κομμουνιστές εξόντωναν κομμουνιστές
Next articleΗ Ευρώπη πρόδωσε τον εαυτό της, όχι την Ελλάδα
Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμαλιάδα. Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Έχω συγγράψει αρκετές μελέτες στο Εμπορικό Δίκαιο και ασκώ τη δικηγορία από το 2001 σε θέματα Αστικού, Εμπορικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Είμαι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώ Αγγλικά και Ιταλικά.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.