Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφεί στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Αλφόνσο Βιτάλη.
Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται πιο οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, ως διευθύνων σύμβουλος της Apertus Alveo Communications...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ανωνυμεσ απειλεσ

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Το μάθαμε κι αυτό! Υπάρχει λέει μια μυστική διεθνής οργάνωση με την επωνυμία “Anonymous” που μάχεται για τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και άλλα γλαφυρά που χρησιμοποιούν οι αυτόκλητοι “επαναστάτες”.

Εσχάτως, ένα από τα υψηλής ευκρίνειας και αισθητικής (άρα τεχνικά άρτιο), βίντεο της οργάνωσης που διακινείται στο Διαδίκτυο, αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα και απειλεί πολιτικούς, ΜΜΕ, αστυνομία και τραπεζίτες που μετέτρεψαν τη χώρα σε “παιχνιδότοπο κερδοσκόπων”. Η απειλή είναι ασαφής. Δεν προσδιορίζει τον τρόπο υλοποίησης της. Σημειώνει όμως, με επικίνδυνο υπαινιγμό: “Τραβήξατε την προσοχή μας. Τώρα είστε είστε στόχος στον πόλεμο μας ενάντια στο σάπιο σύστημα σας. Είμαστε Ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε”.

Τι ακριβώς να περιμένουν, ποιοι και από ποιους; Ποιοι δεν συγχωρούν τι σε ποιους; Αυτά τα αυθαίρετα ερωτήματα επιχειρείται να διαπεράσουν το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Να καλλιεργήσουν την προσδοκία μιας “κάθαρσης” που θα προέλθει από μια “αόρατη”, “ανώνυμη” δύναμη. Είναι η “δύναμη” αυτή που, σύμφωνα με το who is who που φιλοτεχνούν οι Anonymous για τον εαυτό τους, πυροδότησε τις αναταραχές στην Τυνησία και την Αίγυπτο, που “χακέρεψε” τα αρχεία της CIA του FBI και τα προώθησε στο wikileaks για να τα δημοσιεύσει.

Να βρίσκεται άραγε και η Ελλάδα λίγο πριν την έκρηξη μιας μεγάλης κοινωνικής αναταραχής με απρόβλεπτη εξέλιξη – παρόμοια με αυτή που έζησαν χώρες του Τρίτου Κόσμου; Ελάχιστοι, είναι σε θέση να απαντήσουν με βεβαιότητα και είναι, ίσως, αυτοί που έχουν συμφέρον να υποκινήσουν παρασκηνιακά μια εκτροπή, σε μια κατ” εξοχήν δημοκρατική χώρα. Μια χώρα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Διότι, όσο κι αν κάποιοι σπεύδουν να το υπογραμμίζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει χώρα του Τρίτου Κόσμου. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να διαφυλάξει τις δημοκρατικές κατακτήσεις που με πολλές θυσίες πέτυχε ο ελληνικός λαός.

Η αστική Δημοκρατία όπως δομήθηκε μεταπολιτευτικά, παρά τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες της, είναι η μόνη που εξασφάλισε μια μακρά περίοδο ηρεμίας, δημιουργίας και ευημερίας του τόπου. Η μόνη που εξασφάλισε στους Έλληνες ένα επίπεδο διαβίωσης που προσέγγιζε το ευρωπαϊκό. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν να θυμούνται όσοι, δικαίως σήμερα “αγανακτούν” και “οργίζονται”, για να μην επιτρέψουν στους λογής “ανώνυμους” να εκμαυλίσουν την “αγανάκτηση” και την “οργή” τους, μετατρέποντας τις σε άχαρη μόδα και εν τέλει σε κύμα ανατροπής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δείτε το μήνυμα των Anonymous στο επίμαχο βίντεο…

{qtube vid:=-r54hzgMzH8}