Ανοίγουν σχολεία, ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα

0
72
Η Νανά Παλαιτσάκη λίγο πριν το νέο μήνυμα που θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν διστάζει να πει πως αν ανοίξουν τα σχολεία ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα. new deal
Η Νανά Παλαιτσάκη λίγο πριν το νέο μήνυμα που θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν διστάζει να πει πως αν ανοίξουν τα σχολεία ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα. new deal

Η Νανά Παλαιτσάκη λίγο πριν το νέο μήνυμα που θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν διστάζει να πει πως αν ανοίξουν τα σχολεία ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα.


Η πρώτη φάση της πανδημίας σε επίπεδο διαχείρισης πήγε από πολύ καλά έως άριστα για την χώρα μας.

Αισθάνομαι και φοβάμαι ότι τώρα που πάνε να χαλαρώσουν τα μέτρα, κοντοζυγώνει το μοιραίο λάθος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη… Αν και θέλω να διαψευστώ “πανηγυρικά”…

Αν ανοίξουν τα σχολεία…

Τεράστιο λάθος να ανοίξουν τα σχολεία. Μα τεράστιο όμως! Καταλαβαίνω την ανάγκη να πάνε τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου, αλλά το καθολικό άνοιγμα των σχολείων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα Βατερλό για τα όσα καταφέραμε μέχρι στιγμής.

Αντιλαμβάνομαι ότι όσοι είναι στα κέντρα εξουσίας πιθανόν να αγνοούν τις συνθήκες που λειτουργεί η δημόσια εκπαίδευση. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν τελειώσει ή Αμερικάνικο Κολλέγιο ή σχολή Μωραΐτη…

Τα δημόσια σχολεία στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν βρύσες. Δεν διαθέτουν χαρτί τουαλέτας. Δεν έχουν σαπούνι.

Τα κτίρια των δημοσίων σχολείων στην μεγάλη τους πλειονότητα είναι “χρέπια”. Λείπουν τζάμια. Δεν διαθέτουν κλιματισμό και φυσικά ελάχιστα έχουν θέρμανση τον χειμώνα.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι οι επιπτώσεις από τον ιό έχουν ταξικά κριτήρια. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δεν έχουν καμία πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, καθώς στα σπιτικά τους ακόμη και η κουζίνα λειτουργεί με γκάζι. Δεν σας γράφω κάτι πρωτότυπο, ούτε κάτι που αγνοείτε. Αυτά τα παιδάκια έχουν πια και εξαιτίας του ιού, ακόμη μεγαλύτερη απόσταση στην γνώση από τους συνομηλίκους τους.

…ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα

Το άνοιγμα των σχολείων επειδή δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου να δώσουν σημασία στις αποστάσεις, στο πλύσιμο των χεριών και στην σωστή τοποθέτηση μάσκας θα λειτουργήσει σαν περίπου ωρολογιακή βόμβα.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα πήρε δύο αντιφατικές αποφάσεις. Έκλεισε τις εκκλησίες με σκοπό να μην ευνοηθούν οι συναθροίσεις και ανοίγει τα σχολεία με δυο εβδομάδες διαφορές από το Πάσχα. Ή το πρώτο ήταν λάθος ή το δεύτερο.

Αν τα παιδιά μείνουν σπίτι πάλι, το θέμα είναι πως θα δουλέψουν οι γονείς των παιδιών αυτών. Αν ζουν οι παππούδες που μπορούν να τα φροντίσουν για να πάνε οι γονείς στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις δικαιολογείται και η τοποθέτηση από τον κύριο Τσιόδρα ότι “σύμφωνα με νέες έρευνες τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό”…

Συμπέρασμα δικό μου: Μύλος!!!!

Αναμφίβολα το δίλημμα τού τι είναι καλύτερο να μας συμβεί ανάμεσα τού να νοσήσουμε ή να πεθάνουμε από τον ιό ή να πεθάνουμε από την πείνα, ο θάνατος από την πείνα είναι πιο αργός και υπό αυτή την έννοια πιο βασανιστικός.

Φίλοι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Η Δεύτερη φάση είναι πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη. Όλοι είμαστε ψυχολογικά πάρα πολύ κουρασμένοι και ήδη στην Γερμανία με την μικρή χαλάρωση των μέτρων επιδεινώθηκαν τα κρούσματα.

Πιθανόν να μπορέσει να μας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας και να την σκαπουλάρουμε.

Αν είχα παιδί στο σχολείο και δεν πήγαινε τρίτη λυκείου θα έκανα κάθε προσπάθεια να μην πάει σχολείο για ένα μήνα.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή στους προβληματισμούς.

Previous articleLocal όχι global ο νέος κόσμος που φέρνει ο κορωνοϊός
Next articleΕπενδυτές της καταστροφής και η κακιά ώρα
ΝΑΝΑ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.