Εθισμένος στην πολιτική κυβίστηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης απεφάνθη ότι η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία της ΝΔ, εξασφαλίζει την ενότητα της παράταξης! Τι κι αν όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν δίσταζε να της επιτίθεται κατηγορώντας την για οικογενειοκρατία και εκλεκτικές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν ως δια μαγείας, ή ακριβέστερα δια της σοβαρής προοπτικής ανάδειξης του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Προοπτική που φαινομενικά τροφοδοτεί με ανασφάλεια τον Γιώργο Καρατζαφέρη – ο οποίος μέχρι πρότινος αλίευε ανενόχλητος ψηφοφόρους απ’ τη δεξαμενή της Δεξιάς και αντλούσε πολιτική επιρροή επιτιθέμενος στα κυρίαρχα πολιτικά τζάκια της χώρας.

Κάπως έτσι, μια πρώτη σκέψη θέλει μια ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά να αφαιρεί απ’ τον Γιώργο Καρατζαφέρη τους δυο βασικούς λόγους ύπαρξής του στο πολιτικό στερέωμα. Μια δεύτερη σκέψη όμως δεν αμφισβητεί το γεγονός πως το «κίνητρο» της «στήριξής» του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, μόνο ζημιά μπορεί να της προκαλέσει. Κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αρκετά έμπειρος πολιτικός για να μην το αντιλαμβάνεται.

Θα μπορούσε λοιπόν η φαινομενική στήριξη να μην είναι τίποτα περισσότερο απ’ τη «χαριστική βολή» στην πρώην υπουργό; Ίσως. Ίσως μάλιστα και σε μια τέτοια περίπτωση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. να μπορούσε ακόμα και να διαπραγματευτεί μελλοντικά την ενσωμάτωση του κόμματός του με τη ΝΔ… Πρόωρες σκέψεις και υποθέσεις…

Επί του παρόντος, το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να εκλέξει πρόεδρο που θα την κρατήσει ενωμένη. Κι υπό τους όρους που εξελίσσεται αυτή η εκλογική αντιπαράθεση, μια τέτοια προοπτική κάθε άλλο, παρά εξασφαλισμένη είναι. Ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αρχίσει να υιοθετεί ένα αιχμηρό κι επιθετικό πολιτικό λόγο. Καταγγέλλοντας «μυστικές νυχτερινές συμφωνίες», «παζάρια» και «τυχοδιωκτισμούς», οξύνει την αντιπαράθεση στα όρια της πόλωσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η στάση μικρότερων παικτών, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναδεικνύονται από κρίσιμες έως καταλυτικές. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έχοντας «διαβάσει» το σενάριο της διάσπασης φωνάζει για την ενότητα που η δική του υποψηφιότητα, υπηρετεί. Την ίδια ώρα ο Σπηλιωτόπουλος σιωπά, λοξοκοιτώντας προς τη θέση νούμερο 2 πίσω απ’ τη Ντόρα Μπακογιάννη που έμεινε κενή μετά τη μετακίνηση Αβραμόπουλου στο στρατόπεδο Σαμαρά.

Θέση ελκυστική για τον σαραντάρη πολιτικό, είτε στην περίπτωση επικράτησης της Ντόρας Μπακογιάννη, είτε στην περίπτωση που αποχωρήσει για να δημιουργήσει ένα μικρότερο φιλελεύθερο κόμμα που θα καλύψει το κενό μεταξύ που θα δημιουργήσει με το ΠΑΣΟΚ, η αναπόφευκτη, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δεξιά μετακίνηση της ΝΔ.

Το παρόν άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

Previous articleΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»
Next article«ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Π.Δ.Γ.Μ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.