Ο Λουκάς Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι με ψεύτικα αφηγήματα δεν μπορεί να γίνει αλλαγή σελίδας στη χώρα. Απαιτείται την ειλικρίνεια από τους πολιτικούς. Αλλά για να είσαι ειλικρινής και ταπεινός πρέπει να έχεις αξίες. Και να τις έχεις τιμήσει στο βίο σου.


Τα τελευταία τριάμισι χρόνια είναι αλήθεια ότι τα πρόσωπα «τραυμάτισαν» τους θεσμούς ίσως περισσότερο απ΄ ότι συνολικά σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς, το πολιτεύεσθαι της σημερινής κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Όταν αποτελεί αυτοσκοπό η εξουσία και το βόλεμα ημετέρων συντρόφων, τότε είναι… λογικό να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν εδώ και 40 μήνες! Η αλαζονεία κυριαρχεί, το θράσος περισσεύει, η ανικανότητα… νικά!

Πρωτογενές πλεόνασμα θράσους

Οι Τσίπρας και Καμμένος αλλά και… πλειάδα άλλων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας συνιστούν μια μαύρη σελίδα για τη χώρα. Ειδικά αυτά τα δύο πρόσωπα δεν τραυμάτισαν απλά, αλλά κουρέλιασαν κυριολεκτικά όλους τους κώδικες και τα πρωτόκολλα αξιοπιστίας, εντιμότητας, υπευθυνότητας και φιλαληθείας. Ένας μέσος πολίτης βλέπει πλέον στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ό,τι πιο χυδαίο και ελεεινό υπάρχει. Το… πρωτογενές πλεόνασμα θράσους, ανυποληψίας, ανευθυνότητας, αμορφωσιάς και ανικανότητας είναι δεδομένο.

Ο εγκλωβισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ψεύτικά αφηγήματα και απατηλές υποσχέσεις μόνο ζημιά κάνουν σε αυτόν που τα πρεσβεύει.  Αυτό το εισπράττει πλέον η ελληνική κοινωνία, η οποία απαντάει χλευαστικά και ωμά στην καθημερινότητα της στους… Τσίπρες και τους Καμμένους που συναντάει στον δρόμο! Οι επικεφαλής των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων… πόρωσαν και φανάτισαν τους περισσότερους πολίτες. Τους… τάισαν με άφθονο ψέμα και συνέτειναν στον εκχυδαϊσμό μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Με ψεύτικα αφηγήματα…

Μια χώρα δεν μπορεί να φτιαχτεί με ψεύτικα αφηγήματα, απατηλές υποσχέσεις, χονδροειδή ψέματα. Απαιτεί την ειλικρίνεια από τους πολιτικούς. Αλλά για να είσαι ειλικρινής και ταπεινός πρέπει να έχεις αξίες. Και κυρίως πρέπει να έχεις τιμήσει τις αξίες αυτές με τον βίο σου. Οι σπουδές και η πορεία του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για… επαίνους.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Μιλάμε για τοξικά πρόσωπα που αμαυρώνουν και δηλητηριάζουν τους θεσμούς. Όταν κυριαρχεί το ψέμα στον δημόσιο διάλογο και ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί με… κουτοπονηριές να κρατηθεί στην εξουσία, τότε το τέλος μάλλον θα είναι άδοξο και ο γδούπος της πτώσης εκκωφαντικός…

Η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει το σημερινό συνονθύλευμα έχει αρχίσει. Η ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό κατάλαβε ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτούς τους δύο τύπους. Εν τέλει η ψήφος του αποτέλεσε προϊόν εκμετάλλευσης για να έρθουν στην εξουσία. Για να δείξουν το διεφθαρμένο και ανήθικο πρόσωπο τους.

Δυστυχώς, όπως έστρωσαν έως το 2014 αλλά και μετά, οι σημερινοί πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού της χώρας, έτσι θα κοιμηθούν. Η ζημιά που έχουν προκαλέσει είναι μεγάλη και πολυεπίπεδη. Δύσκολα θα μαζευτεί από τους επόμενους μέσα στα επόμενα πολλά χρόνια. Θα χρειαστούν πραγματικά άλματα για να αλλάξουν τα πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι οι σημερινοί συγκυβερνώντες ανέτρεψαν πολλές σταθερές που είχε η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι λίγο πράγμα να δημιουργείς μια κοινωνία χυδαίων και όταν παίρνεις την εξουσία με τα ψέματα να γίνεσαι χυδαίος και θρασύς.

…αλλαγή σελίδας δεν γίνεται

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι τελευταίοι που φταίνε για τη χυδαιότητα στην ελληνική κοινωνία είναι οι… Τσίπρας και Καμμένος! Κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα αυτό. Και μάλλον αυτοί φταίνε. Είτε από άγνοια, είτε από συμφέρον. Είναι αυτοί που τους ψήφισαν. Είναι αυτοί που συνέβαλαν ώστε να πάρουν σάρκα και οστά τα ψεύτικά αφηγήματα της σημερινής κυβερνητικής παρέας.

Όμως, έτσι δεν μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να διορθώσουμε αυτά που μας έφεραν σε τέτοιο σημείο ώστε να βγάλουμε τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια…  

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή 

Previous articleΣτρατηγική ήττα, δεν αρκεί η κατάρρευση
Next articleΟι μισθοί δεν αυξάνονται με νομοθετήματα
ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη Βιομηχανική Πολιτική και τις Επενδύσεις. Έχει εργαστεί ως παραγωγός πωλήσεων και σε λογιστικό γραφείο. Είναι δημοσιογράφος από το 1995 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2005. Έχει διατελέσει ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συντάκτης σε οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδας. Παράλληλα εδώ και 12 χρόνια έχει εκπομπές σε τηλεοπτικά κανάλια. Έχει συντονίσει ημερίδες και συνέδρια. Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο μοναδικό οικονομικό και χρηματιστηριακό κανάλι της χώρας, το SBC.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.