Έρχεται ηλεκτρονική ψήφος για τους βουλευτές

0
3201
Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από τον κοινοβουλευτικό
Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από τον κοινοβουλευτικό "μέτωπο". Η Βουλή εισέρχεται στον χορό των νέων μέτρων λαμβάνοντας κομβικές αποφάσεις  αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως ψηφίστηκε ομόφωνα στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ηλεκτρονική ψήφος πρόκειται να καθιερωθεί στην ζωή των βουλευτών. new deal

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από τον κοινοβουλευτικό «μέτωπο». Η Βουλή εισέρχεται στον χορό των νέων μέτρων λαμβάνοντας κομβικές αποφάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως ψηφίστηκε ομόφωνα στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ηλεκτρονική ψήφος πρόκειται να καθιερωθεί στην ζωή των βουλευτών.


Εξ αποστάσεως θα γίνονται πλέον οι ονομαστικές ψηφοφορίες, μέσω μίας ειδικής πλατφόρμας της Βουλής. Σε αυτήν θα συνδέονται οι βουλευτές από το κινητό τους ή τον υπολογιστή τους και θα ψηφίζουν από οπουδήποτε βρίσκονται. Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι 300 θα συμμετέχουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες μέσω smartphones και tablets.

«Το θέμα δεν είναι να μετατρέψουμε την ονομαστική ψηφοφορία σε καψώνι, αλλά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού», σημείωσε ο κ. Τασούλας. Διευκρίνισε μάλιστα  ότι από την έναρξη ισχύος του νέου συστήματος τα αιτήματα διεξαγωγής ονομαστικών θα πρέπει να κατατίθενται σε πολύ σύντομο χρόνο από τη στιγμή έναρξης μίας συνεδρίασης, ώστε να ενημερώνονται οι βουλευτές και να προετοιμάζεται η διαδικασία για την απομακρυσμένη ηλεκτρονική ψήφο.

Τα πράγματα σοβαρεύουν

«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν με τον κορωνοϊό. Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα που εφαρμόσαμε, της σταδιακής προσέλευσης , ανά 20 λεπτά να ψηφίζουν 60 βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες, δεν λειτούργησε. Στη τελευταία ψηφοφορία μέσα σε ενάμιση λεπτό ψήφισαν 140 βουλευτές», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, διευκρίνισε ότι η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη περίπου σε δύο εβδομάδες. Καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή χρήστη.

Υιοθετήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία που είχαν προτείνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, υιοθετήθηκε. Έτσι στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά πιο εύχρηστο για το βουλευτή.

8.500 μάσκες

Η Βουλή παρήγγειλε και ήδη παρέλαβε 8.500 μάσκες υφασμάτινες χρώματος μπλε με το λογότυπό της που θα μοιραστούν στους βουλευτές, τους υπαλλήλους, την αστυνομική φρουρά και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Previous articleΑναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Next articleΓιατί χρειαζόμαστε την επιχειρηματική εκπαίδευση
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.