ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ;

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ;

Ο Παναγιώτης Μαυρίδης σημειώνει πως το αδιέξοδο που παρατηρείται οφείλεται στον εκβιασμό του Βερολίνου που θέλει να δεσμεύσει εκ των προτέρων την επόμενη κυβέρνηση στην τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου, ως προαπαιτούμενο για τη συζήτηση του χρέους.

ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος κάνει το θλιβερό απολογισμό της Μεταπολίτευσης με αντίστιξη ακραίων εικόνων: Εκείνης του γλεντιού στα μπουζουκάδικα με τα λεφτά των κουτόφραγκων και της άλλης των “λαϊκών”αγώνων στους δρόμους…

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ…

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ…

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείο επισημαίνει πως προτιμά να κρατήσει “την αγωνιστικότητα, τις ιδέες και το αίτημα για ελεύθερη σκέψη και ζωή που πηγάζει από εκεί…”

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Ο Μίμης Παυλόπουλος σημειώνει πως η κυβέρνηση έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια προς την τάξη την οποία εκπροσωπεί, την ίδια ώρα που έδειχνε την απέχθεια της προς το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων και τα τρία εκατομμύρια που ζουν στα όρια της φτώχειας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Ο Φώτης Κοκοτός καταρρίπτει αρκετούς από τους μύθους που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι προσφέρει μια τεράστια αγορά έτοιμη ν’ απορροφήσει τα καινοτόμα προϊόντα και ήδη εξαντλεί με ευκολία το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.

ΠΕΔιΣ - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων | Πολιτική επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Σπουδές, Μεταπτυχιακά, Έρευνα

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς υποστηρίζει πως η παρατεταμένη λιτότητα παράγει στους κόλπους της ευρωζώνης περισσότερη απόκλιση. Εάν ο ρυθμός απόκλισης των εθνικών οικονομιών δεν ανακοπεί, η ευρωζώνη εκ των πραγμάτων εξωθείται στην αποσύνθεση.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι δεν μας επιβάλλουν οι Αμερικανοί να γελοιοποιούμεθα από την Τουρκία, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν το θέλουν, όπως τώρα στην Κύπρο, επειδή η Τουρκία έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ και ενοχλεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι το πρόβλημα – κλειδί της χώρας δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, είναι πολιτικό/γεωπολιτικό. Αν δεν είμαστε αυτεξούσιοι δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “ΡΩΜΑΪΚΕΣ” ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “ΡΩΜΑΪΚΕΣ” ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Ο Μάρκος Χαρίτος σημειώνει ότι ύστερα από την απόφαση του Ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, που θέτει ως όριο της ετεροδικίας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η Γερμανία βρίσκεται πολιτικά εγκλωβισμένη στην εμμονή της να μη συζητά τα θέματα των επανορθώσεων.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΤΝΤΟΡΦ  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ . ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΤΝΤΟΡΦ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ . ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μια σημαντική εκδήλωση για το μείζον ζήτημα των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, πραγματοποιείται μέσα στην ίδια την Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντύσσελντορφ , με πρωτοβουλία του  Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης..

ΧΡΗΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ SPRAY: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

ΧΡΗΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ SPRAY: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Η Αγυρώ Κυπραίου σημειώνει ότι η ευκολία με την οποία επιλέγουν τα ρινικά spray, εξαιτίας της εκδήλωσης συμπτωμάτων κρυολογήματος ή γενικότερα προβλημάτων ρινικής αναπνοής, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε συμπτώματα εθισμού.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης. Με τον όρο «σύγχρονη ρινοπλαστική» ορίζουμε τις εξελίξεις στον τομέα, που βασίζονται στη δόμηση ή την ανάπλαση..

ΑΛΛΕΓΚΡΑ

ΑΛΛΕΓΚΡΑ

Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών -τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το “αίμα”- στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό – φιλελληνισμό της εποχής μας.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αφορμή για κοινή δημόσια εμφάνιση επιφανών υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή έδωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης» την περασμένη Πέμπτη στο EBEA.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας