ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ

ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Ανδρέου σημειώνειπως ξαφνικά, και ενώ υπήρχε μια σχετική ηρεμία, είτε από τη δειλή διόρθωση των αριθμών στα δημόσια οικονομικά, είτε από τους επαίνους των εταίρων και δανειστών μας και την διαφαινόμενη ελπίδα ότι είναι κοντά η επόμενη μέρα, με κάποια σχετική έστω χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χώρα μοιάζει να γυρνάει ολοταχώς στις απαρχές της κρίσης.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ …33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ …33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο Χάρης Τσιόκας, επισημαίνει ότι η 18η Οκτωβρίου 1981 είναι χρονολογία σταθμός στην πολιτική ιστορία της χώρας ,που συνδέεται με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ο Μίμης Παυλόπουλος σημειώνει πως εκεί στην εκλογική στάση που περιμένεις τη λύτρωση, ξεπηδά και ο Σταύρος με το ψάθινο καπέλο και το σακίδιο γεμάτο υποσχέσεις. Και όταν τον ρωτήσεις ποιο λεωφορείο θα πάρει, αντιπροτείνει το σύστημα της διπλής ψήφου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ  ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Λεβαντής σημειώνει ότι είναι ευρύτερα γνωστό ότι από δεκαετίες η Ελληνική Πολιτεία προσπαθεί να ρυθμίσει το ακανθώδες ( λόγω αντίδρασης Μητροπολιτών και συντηρητικών οργανώσεων ) θέμα της νομικής προσωπικότητας και δράσης των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων στην Ελλάδα.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η Λίνα Μάσσου σημειώνει ότι η διαμόρφωση «εθνικής συνείδησης» είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, όχι γιατί η εντυπωσιακή εικόνα των Καρυάτιδων της Αμφίπολης ενεργοποιεί τα «ελληνικά γονίδια», αλλά γιατί βρισκόμαστε μπροστά στη σύγκρουση δύο κόσμων, αυτόν του παρελθόντος και αυτόν του μέλλοντος.

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ;

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ;

Η Μαργαρίτα Ικαρίου προσεγγίζει την καθημερινότητα με λυρισμό: «Αγαπώ αυτόν τον τόπο… Όπως ήταν, όχι όπως τείνει να γίνει. Με το πέπλο της υγρασίας να φιλτράρει το φως, δίνοντάς του τη γαλακτερή απόχρωση του ονείρου…»

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Παναγιώτα Μπλέτα σημειώνει πως η Ελληνική κρίση, ουσιαστικά, αποτελεί μια κρίση των θεσμών της Ενωμένης Ευρώπης, καθώς και του ευρώ. Οι οικονομικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές έπληξαν τον πυρήνα του ευρώ και οδήγησαν σε κρίση τις στρατηγικές εξουσίας, που παρήγαγαν το ευρώ των δύο και τριών ταχυτήτων.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο Μάκης Ανδρονόπουλος σημειώνει πως Ρώμη και Παρίσι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σχέδια των προϋπολογισμών που κατέθεσαν στις Βρυξέλλες, αν και παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε μείωση φόρων κατά 18 δισ. ευρώ! ΟΚ!… Θα τους επιβάλει η Κομισόν το προβλεπόμενο πρόστιμο του 0,2% του ΑΕΠ τους, που είναι μερικά δισ. ευρώ για τη Γαλλία; και η Γαλλία θα το πληρώσει; Εννοείται πως όχι, διότι αυτομάτως ο Ολάντ πέφτει και αναλαμβάνει η Μαρί Λεπέν.

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ

Ο Τάκης Κάπρας υποστηρίζει, όχι άδικα ότι για την Ελλάδα η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Με μια αναδρομή στους δανεισμούς και τις χρεοκοπίες του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, αναρωτιέται κανείς αν ποτέ η χώρα υπήρξε πραγματικά ανεξάρτητη…

ΠΕΔιΣ - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων | Πολιτική επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Σπουδές, Μεταπτυχιακά, Έρευνα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ 	ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι από την Ουκρανία ως τη Μ. Ανατολή όλη η περιοχή σιγοβράζει. Ισχύει ο Μαοϊκός λόγος (μεγάλη αναταραχή εξαιρετική κατάσταση) όσο ισχύει και ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ…

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ…

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος αναφερόμενες στις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις, σημειώνει πως εδώ, εν Αθήναις, τα παιδία παίζει. Οι κυβερνώντες, έχουν παραδοθεί σώματι στον νέο (και πρώην κατοχικό) αφέντη αν και η ψυχή τους στην Αμερική βρίσκεται.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ

Η Παναγιώτα Μπλέτα επισημαίνει ότι η «επανάσταση της ομπρέλας» στο Χονγκ Κονγκ μιας ημιαυτόνομης, αλλά πανίσχυρης οικονομικά περιοχής, αποτελεί την διαμαρτυρία του λαού για το δικαίωμα να επιλέγει τον τοπικό του κυβερνήτη.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης. Με τον όρο «σύγχρονη ρινοπλαστική» ορίζουμε τις εξελίξεις στον τομέα, που βασίζονται στη δόμηση ή την ανάπλαση..

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ

Η Ματίνα Χρονοπούλου επισημαίνει ότι φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά από τα σημαντικά ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά τα οποία χρειαζόμαστε για να είμαστε γεμάτοι ενεργεία και να καταπολεμούμε τις ασθένειες.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΔΙΒΑΡΗ

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΔΙΒΑΡΗ

Μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, της Εύας Διβάρη υπό τον τίτλο «Τα χρώματα της Θάλασσας», εγκαινιάστηκε και λειτουργεί  στη  Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά Μετά από 25 ατομικές εκθέσεις στην..

Η «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Τάκης Κάμπρας, έμπειρος Κοινοβουλευτικός συντάκτης, με αφορμή και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σε μια πρωτότυπη «ξενάγηση» -αφήγηση στο περιβόητο περιστύλιο της Βουλής και στο περίφημο γλυπτό του Χρήστου Καπράλου με το «Μνημείο της Μάχης της Πίνδου»

VINYL IS BACK HAPPENINGS

VINYL IS BACK HAPPENINGS

  Το «Vinyl is back», έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις»..

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας