ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ο Μιχάλης Ευθυμίου καταγράφει την κινητικότητα στον χώρο τον λεγόμενων “Πασοκογενών” που έχουν διαφωνήσει μετις επιλογές της ηγεσίας και επιζητούν αλλαγή πολιτικής με ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Ο Παναγιώτης Κρητικός σημειώνει ότι δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας προσαρμόστηκε στην ατολμία των κυβερνήσεων της μνημονιακής εποχής, καθώς δεν ανέπεμψε ούτε έναν από τους ψηφισμένους (μνημονιακούς) νόμους.

ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος κάνει το θλιβερό απολογισμό της Μεταπολίτευσης με αντίστιξη ακραίων εικόνων: Εκείνης του γλεντιού στα μπουζουκάδικα με τα λεφτά των κουτόφραγκων και της άλλης των “λαϊκών”αγώνων στους δρόμους…

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ…

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ…

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείο επισημαίνει πως προτιμά να κρατήσει “την αγωνιστικότητα, τις ιδέες και το αίτημα για ελεύθερη σκέψη και ζωή που πηγάζει από εκεί…”

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Ο Μίμης Παυλόπουλος σημειώνει πως η κυβέρνηση έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια προς την τάξη την οποία εκπροσωπεί, την ίδια ώρα που έδειχνε την απέχθεια της προς το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων και τα τρία εκατομμύρια που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι από εκείνους που υποστηρίζουν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, καθώς θεωρεί ότι το εθνικό νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης ενός μεγάλου προγράμματος δημόσιων και ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων.

Η “ΑΛΛΗ ΟΨΗ” ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Η “ΑΛΛΗ ΟΨΗ” ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Πέτρος Μηλιαράκης σημειώνει ότι το «όλον σύστημα», χάριν της συγκυβέρνησης και λόγω των προσεχών εκλογών, επιχειρεί αφήγηση περί «εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο» που στοχεύει στην εξαπάτηση της μαστιζόμενης από το Μνημόνιο ελληνικής κοινωνίας.

ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Παναγιώτα Μπλέτα σημειώνει πως η αλλοίωση – καταστροφή των οικοσυστημάτων θεωρείται, ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρώπινης οικονομίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επηρεάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

ΠΕΔιΣ - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων | Πολιτική επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Σπουδές, Μεταπτυχιακά, Έρευνα

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι δεν μας επιβάλλουν οι Αμερικανοί να γελοιοποιούμεθα από την Τουρκία, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν το θέλουν, όπως τώρα στην Κύπρο, επειδή η Τουρκία έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ και ενοχλεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι το πρόβλημα – κλειδί της χώρας δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, είναι πολιτικό/γεωπολιτικό. Αν δεν είμαστε αυτεξούσιοι δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα.

ΟΤΑΝ ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ…

ΟΤΑΝ ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ…

Η Παναγιώτα Μπλέτα σημειώνει ότι τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης, είχαν ως κίνητρο τα μέτρα λιτότητας που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση του Βελγίου, με ινστρούκτορα πάντα την Ευρωπαική Επιτροπή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “ΡΩΜΑΪΚΕΣ” ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “ΡΩΜΑΪΚΕΣ” ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Ο Μάρκος Χαρίτος σημειώνει ότι ύστερα από την απόφαση του Ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, που θέτει ως όριο της ετεροδικίας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η Γερμανία βρίσκεται πολιτικά εγκλωβισμένη στην εμμονή της να μη συζητά τα θέματα των επανορθώσεων.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΤΝΤΟΡΦ  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ . ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΤΝΤΟΡΦ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ . ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μια σημαντική εκδήλωση για το μείζον ζήτημα των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, πραγματοποιείται μέσα στην ίδια την Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντύσσελντορφ , με πρωτοβουλία του  Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης..

ΧΡΗΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ SPRAY: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

ΧΡΗΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ SPRAY: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Η Αγυρώ Κυπραίου σημειώνει ότι η ευκολία με την οποία επιλέγουν τα ρινικά spray, εξαιτίας της εκδήλωσης συμπτωμάτων κρυολογήματος ή γενικότερα προβλημάτων ρινικής αναπνοής, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε συμπτώματα εθισμού.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΜΥΤΗΣ

Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης. Με τον όρο «σύγχρονη ρινοπλαστική» ορίζουμε τις εξελίξεις στον τομέα, που βασίζονται στη δόμηση ή την ανάπλαση..

ΑΛΛΕΓΚΡΑ

ΑΛΛΕΓΚΡΑ

Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών -τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το “αίμα”- στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό – φιλελληνισμό της εποχής μας.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αφορμή για κοινή δημόσια εμφάνιση επιφανών υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή έδωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης» την περασμένη Πέμπτη στο EBEA.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ

Ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον  μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαραγκά ,με  τίτλο “Ο Ουρανός που ονειρεύτηκες” κυκλοφορεί α από τις “Εκδόσεις Κριτική” Ο Έντι, ένας συγγραφέας, βρίσκεται μετά από ατύχημα απομονωμένος σ’..

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας