ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΩΣ ΟΥΤΟΠΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΩΣ ΟΥΤΟΠΙΑ

Ο Γιώργος Παπασίμος διαπιστώνει ότι άπαντες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως στη χώρα αυτή δεν έχουν τακτοποιηθεί από τα πιο απλά έως τα πλέον πολύπλοκα ζητήματα λειτουργίας του κράτους, που παραμένει αφερέγγυο, βαθιά αυταρχικό και μεροληπτικά ταξικό.

ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος υποστηρίζει ότι σε μία καταρρέουσα συνολικά Ελλάδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να παίξει έναν ρόλο απίστευτα πιο σημαντικό από αυτόν που υπαγορεύουν γελοία παιχνίδια εξουσίας.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΕΣ ΔΕΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΕΣ ΔΕΗΣΕΙΣ

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος αποτιμά την επίσκεψη του Πάπα, του Πατριάρχη Κων/λης, του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού στη Λέσβο ως επιμνημόσυνη δέηση και εύχεται να μην να προταθούν οι τέσσερες για…. Νόμπελ Ειρήνης

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι Πάσχα σημαίνει βίωση των γεγονότων ως τωρινά και υπαρξιακά. Χρειάζεται λοιπόν το διάβασμα σχετικών θεολογικών κειμένων και η ακρόαση βυζαντινών ύμνων. Όχι επετειακά, αλλά ως μια καλή αρχή.

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως κανένα πρωτογενές πλεόνασμα, κανένα πακέτο μέτρων, καμιά βιωσιμότητα του χρέους, δεν είναι σε θέση να σώσει τον ελληνικό λαό και τη χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή και πως η μόνη λύση είναι η έξοδος από το Ευρώ.

ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ

ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος υποστηρίζει ότι για να αποκατασταθούν το κύρος, η εμπιστοσύνη και η φερεγγυότητα της χώρας θα περάσουν πολλά χρόνια, τα οποία θα έχουν και υψηλό οικονομικό αλλά και κοινωνικό κόστος

ΠΕΔιΣ - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων | Πολιτική επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Σπουδές, Μεταπτυχιακά, Έρευνα

ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός είπε τις γνωστές μπαρούφες στον Γάλλο πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι γεγονός. Το γιατί, όμως, η είδηση δόθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου είναι μια άλλη διάσταση του γεγονότος

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει ότι με σκοπό την διάλυση του ΝΑΤΟ και την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας, το Κρεμλίνο, σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Γαλλία, επενδύει τεράστια ποσά στις πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες

Ο ΒΑΛΤΟΣ

Ο ΒΑΛΤΟΣ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει πως η αποκάλυψη ότι το ΔΝΤ ετοιμάζει κλίμα χρεωκοπίας ώστε να υποκύψουμε και πάλι στις πιέσεις για νέα επώδυνα μέτρα, πέραν των ήδη συμφωνηθέντων, θα είχε αξία αν, εκθέτοντας τους «συνωμότες», ματαίωνε το σχέδιό τους.

72η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΙΓΙΩΤΩΝ

72η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΙΓΙΩΤΩΝ

Ο Φάνης Ζουρόπουλος αναφέρεται στη μαύρη επέτειο των 72 χρόνων από την εκτέλεση των Αιγιωτών από τους Ναζί και την απροθυμία των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων να δικάσουν τους ναζί εγκληματίες και τους συνεργάτες τους.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;

ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;

Ο Βασίλης Μπαλάφας σημειώνει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις τείνουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες των μελλοντικών Ηλεκτρονικών Δημοκρατιών. Ωστόσο, η τεχνολογία δείχνει να προχωρά πολύ πιο γρήγορα από όσο αντέχουν οι οντότητες που συνιστούν ένα τέτοιο ιδεατό περιβάλλον.

DEMO DAY

DEMO DAY

Το new-Deal δεν θα μπορούσα να αγνοήσει την πρωτοβουλία Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Εταιρικός Υποστηρικτής του «Axel Springer Plug and Play», που προσφέρει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας γνωρίζει τον φωτογράφο Γιώργο Κενδριστάκη, η μοναδικότητας της δουλειάς του οποίου στηρίζεται στο γεγονός ότι καταγράφει με την φωτογραφική του μηχανή, την εξωστρέφεια του χαρακτήρα των μοντέλων του.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ’21

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ’21

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης σκαλίζει τις ιστορικές προεκτάσεις της κλασσικής ιστορικής ταινίας “Παπαφλέσσας” (1971). Πάντοτε επίκαιρη, μια από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, εικονογραφεί την ανθρώπινη διάσταση των “ηρώων του 21”.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου συνομιλεί με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Οφθαλμολογίας στη Νέα Υόρκη, Αναστάσιο Κανελλόπουλο για την τεχνολογία Νευροβίζιον, η οποία χρησιμεύει στη θεραπεία των δυσλειτουργιών όρασης από τους οπτομέτρες.

ΖΑΚΡΟΣ

ΖΑΚΡΟΣ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας ταξιδεύει στο γραφικό χωριό της Ζάκρου, 40 χλμ ανατολικά της Σητείας στο νοτιοανατολικό μέρος της Κρήτης. Έναν προορισμό τον οποίο θα λατρέψουν οι πιστοί του εναλλακτικού τουρισμού και όχι μόνο

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΗΤΡΑΣ!

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΗΤΡΑΣ!

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου συνομιλεί με τον διάσημο καθηγητή Χειρουργικής Ανδρέα Τζάκη, οποίος πέραν της πρωτοποριακής μεθόδου μεταμόσχευσης μήτρας αναφέρεται και στην …περιπέτεια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας