Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Τάσος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι τη δυσκολία των καιρών και τον κίνδυνο η χώρα να βυθιστεί σε ένα βαθύ σκοτάδι από το οποίο δεν θα βλέπει φως από πουθενά. Ως εκ τούτου, η τύχη της χώρας αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα χέρια των πολιτών…

ΤΟ “ΣΚΟΤΕΙΝΟ” 45%

ΤΟ “ΣΚΟΤΕΙΝΟ” 45%

Ο Φάνης Ζουρόπουλος σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως προτεραιότητα την ανανέωση της ΝΔ και την μετατροπή της σε πυλώνα αλλαγής, πρέπει να σηκώσει το “σιωπηλό” 45% των “αγανακτισμένων αστών” από τους καναπέδες της απραξίας.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ “ΝΕΟΚΟΛΛΗΓΟΠΟΙΗΣΗΣ”

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ “ΝΕΟΚΟΛΛΗΓΟΠΟΙΗΣΗΣ”

Ο Γιώργος Παπασίμος σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να έχει ισχυρή και ανταγωνιστική αγροτική οικονομία, καλύπτοντας κατ’ αρχήν το τεράστιο αγροτικό της έλλειμμα που ξεπερνά τα 2 δις ευρώ τον χρόνο.

ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο Κώστας Χρονόπουλος μας θυμίζει ότι η εκτίμηση δεν χαρίζεται. Κατακτάται. Και σημειώνει ότι το “Ηλίθιε/ Βλάκα” από τον Υπ/γο Οικονομικών της Γερμανίας και “περίγελως , που έχει άγνοια οικονομικών” από τη θεωρούμενη ως σοβαρή Die Welt, επιστρέφονται.

ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ

ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ

Ο Νάσος Αθανασίου σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι κατακρίνει το “λαϊκισμό” ποδεικνύεται τώρα ο χειρότερος λαϊκιστής. Απωθεί τους πρόσφυγες, κολακεύει τους αγρότες και τελικά αξιοποιεί προπαγανδιστικά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη επισημαίνει κάτι που λίγοι, ίσως, γνωρίζουν. Πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην παραγωγή πρόβειο γάλακτος στην ΕΕ. Με αυτό κατά νου συνομιλεί με τον Διευθυντή Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δ. Θεσσαλίας Αλέξη Μανούρα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΝΤΗΤΡΟΪΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΝΤΗΤΡΟΪΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει ότι όχι, πτωχευμένη όπως είναι, η χώρα παύει να είναι ένα είδος Κολομβίας της Ευρώπης. Αντιθέτως, κάθε μέρα αποκτά όλο και πιο αδρά χαρακτηριστικά του αμερικανικού Ντητρόϊτ

ΠΕΔιΣ - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων | Πολιτική επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Σπουδές, Μεταπτυχιακά, Έρευνα

ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ

ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι η Γαλλία ορίζει μόνη της τον έλεγχο των συνόρων της, εδώ και τρείς μήνες και η λογική της συνεργασίας και της συνεννόησης των κρατών-μελών της Ε.Ε βρίσκεται σε αδράνεια.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος σημειώνει ότι στη Δύση, η ισχύς των ΗΠΑ διασφαλίζει την πειθαρχία και ενότητα είτε με άμεση παρέμβαση είτε μέσω των θεσμών (ΝΑΤΟ, ΕΕ) καθιστώντας σαφές στα μέλη, ότι κάθε κίνηση χωρίς έγκριση του επικυρίαρχου θα θεωρηθεί προδοσία…

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η Άννα Καραβοκύρη με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ , καταγράφει την απόφαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής που συνεδρίασε “κεκλεισμέων των θυρών” για την επανεξέταση του ύψους των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Ο Μάρκος Χαρίτος σημειώνει πως η συζήτηση για ποσά θα γίνει όταν η Γερμανία θα έχει κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό θα γίνει όταν γίνουν διεθνώς γνωστές οι εκατόμβες των άγνωστων μέχρι στιγμής θυμάτων του ναζισμού.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;

ΟΥΤΟΠΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;

Ο Βασίλης Μπαλάφας σημειώνει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις τείνουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες των μελλοντικών Ηλεκτρονικών Δημοκρατιών. Ωστόσο, η τεχνολογία δείχνει να προχωρά πολύ πιο γρήγορα από όσο αντέχουν οι οντότητες που συνιστούν ένα τέτοιο ιδεατό περιβάλλον.

DEMO DAY

DEMO DAY

Το new-Deal δεν θα μπορούσα να αγνοήσει την πρωτοβουλία Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Εταιρικός Υποστηρικτής του «Axel Springer Plug and Play», που προσφέρει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ “ΝΟΤΙΑ”

Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ “ΝΟΤΙΑ”

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης είδε τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη “Νοτιάς” – στο οποίο ο διαπρεπής σκηνοθέτη ψιλαφεί το ελληνικό μικροαστικό όνειρο μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε στην Ελλάδα του 70 και του 80 – για να καταλήξει ότι …δεν περάσαμε και άσχημα!

Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου συζητά με τον Σπύρο Πουλημένο τον πρωτοπόρο διεθνώς ψηφιακό ζωγράφο και καταξιωμένο ποιητή, ο οποίος, ως ερευνητής της τέχνης, επινόησε την έννοια της Νευροσχεδιαστικής.

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΑΠΟΓΑ

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΑΠΟΓΑ

Ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου παρουσιάζει στο new-Deal το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ του Μάκη Τσαπόγα, καθηγητή των πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Λονδίνου, επίτιμο μέλος της ακαδημίας Αθηνών ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών.

ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας μυεί στα μοναδικές ιδιότητες του γάλακτος καρύδας, το οποίο μαζί με το γάλα αμύγδαλου αποτελούν το αγαπημένο ρόφημα των vegans και όσων αποφεύγουν για λόγους διατροφής ή δυσανεξίας το ζωϊκό γάλα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας αποκαλύπτει τι ισχύει για τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Τι συμβαίνει όταν ένας γενετικά τροποποιημένος οργανισμός αναμειγνύεται με μια συμβατική καλλιέργεια.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας