Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΗΛΑ ΦΕΤΟΣ

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΗΛΑ ΦΕΤΟΣ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη παρουσιάζει τις τελευταίες εξέλιξεις της φετινής παραγωγής μήλων στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Μειωμένη ήταν η εγχώρια παραγωγή (γύρω στους 240.000 τόνους) στα μήλα αλλά η ποιότητά τους παραμένει καλή.

ΒΑΜΒΑΚΙ … ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 2017!

ΒΑΜΒΑΚΙ … ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 2017!

Συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού βαμβακιού είναι το ότι η σοδειά “βγαίνει” πρώτη στην αγορά καλύπτοντας κενά ζήτησης τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ποιότητά του αποτελούν τις βάσεις για εξεύρεση νέων αγορών στο μέλλον.

ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ … Η ΑΓΝΩΣΤΗ

ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ … Η ΑΓΝΩΣΤΗ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας αναλύει την υδροπονία, μια μέθοδο καλλιέργειας απαλλαγμένη από χώματα και αναλύσεις εδάφους καθώς στηρίζεται στην ανάπτυξη των φυτών σε συγκεκριμένο, κάθε φορά, διάλυμα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας παρουσιάζει το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τα αρωματικά φυτά που ανακοινώθηκε πριν λίγο διάστημα και μερικές επιτυχημένες προσπάθειες καλλιέργειάς τους στη χώρας μας.

ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ … ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!

ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ … ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή του καλοκαιριού, το καρπούζι, ένα δροσερό και υγιεινό φρούτο που μόνο «μάπα» δεν είναι τελικά καθώς πρόκειται για μια άκρως θρεπτική τροφή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η «ΚΙΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η «ΚΙΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας σημειώνει την εμπορική κίνηση του ελαιολάδου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 που εμφανίζει, σαφέστατα, μείωση τόσο σε όγκο εξαγωγών όσο και σε αξία συνέπεια διαφόρων προβλημάτων κατά την καλλιεργητική χρονιά του 2016.

ΚΕΡΑΣΙ, ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

ΚΕΡΑΣΙ, ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

Η Μελίνα Κριτσωτάκη μας παρουσιάζει το κεράσι, ένα φρούτο μικρού μεγέθους αλλά μεγάλης θρεπτικής αξίας για τον οργανισμό, που στη χώρα μας καλλιεργείται σε, περίπου, 120.000 στρέμματα σε διάφορα μέρη (ακόμα και στα νησιά).

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΠΟΡΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΠΟΡΟΥ

Η Μελίνα Κριτσωτάκη περιηγήθηκε στο Λεμονοδάσος του Πόρου και μας μεταφέρει την ιστορία και την εικόνα της περιοχής, ενώ σε όσους επιθυμούν μια «λεμονάτη» γεύση από το Λεμονόδασος, μια επίσκεψη σε μια εταιρία στο Γαλατά που φτιάχνει λεμονάτες λιχουδιές, θα κάνει την επιθυμία τους απόλαυση