Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

3, 2, 1… ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ!

3, 2, 1… ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ!

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος ο Θεολόγος καθηγητής με τον οποίο κάποιοι μαθητές θα έχουν την τύχη να ξεκινήσουν αύριο τη νέα σχολική τους χρονιά, δίνει οκτώ συμβουλές σε όσους (μαθητές, γονείς, καθηγητές) απλά θα επιλέξουν να τον διαβάσουν.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι όποιος βαδίζει σίγουρα, όποιος διδάσκει μισογυνισμό, όποιος τα ξέρει όλα, ας ρίξει μια καλύτερη ματιά στην εικόνα της Κοίμησης. Στο κέντρο της εικόνας και μπροστά στο νεκρό σώμα της Μάνας, ο Χριστός κρατάει αγκαλιά ένα βρέφος.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος επισημαίνει ότι οι ιεροί κανόνες που υπάρχουν στη ζωή της Εκκλησίας, είναι για να εκκλησιαστικοποιούν την καθημερινότητα. Οι κανόνες με καθαρά ποιμαντικό χαρακτήρα υπόκεινται σε ανανοηματοδότηση, βελτίωση, ακόμη και κατάργηση από το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας…

ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι μία γυναίκα γεννιέται καθαρή και αποδεκτή στην εκκλησιαστική σύναξη 365 ημέρες το χρόνο, αλλά χάνει αυτό το δικαίωμα για περίπου ¼ του μήνα όταν μπει στην εφηβεία και το ξανακερδίζει με την εμμηνόπαυση…

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΝΑ!

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΝΑ!

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος απευθύνεται στην μάνα που μοχθεί και αγωνίζεται. Που λύνει τα προβλήματα με μια αγκαλιά, που στο άκουσμά της καλοσυνεύουν όλα. Και που αν δεν είναι εδώ, βλέπει το δάκρυ μας από ψηλά.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΕΣ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι αν πρόκειται να βλέπουμε τις γιορτές και τις σχολικές αργίες ως υποθέσεις προς διεκπεραίωση και ως βαρετή υποχρέωση για να μην πάρουμε απουσίες, να μας λείπει το βύσσινο.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος μας καλεί να φανταστούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν να μπαίνει στην τάξη ο θεολόγος και να λέει «βγάλτε την κασετίνα με τα σοκολατάκια» ή «ανοίξτε τη σοκολάτα σας»…. (και οι μαθητές να λένε «πάλι σοκολάτα»;;;)

ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στην κατάληψη. Η κατάληψη οποιουδήποτε δημοσίου κτιρίου ή δρόμου, η απαγόρευση πρόσβασης σε δημόσια αγαθά είναι ενέργειες παράλογες, παράνομες και υποτιμητικές για μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ

ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος σημειώνει ότι Πάσχα σημαίνει βίωση των γεγονότων ως τωρινά και υπαρξιακά. Χρειάζεται λοιπόν το διάβασμα σχετικών θεολογικών κειμένων και η ακρόαση βυζαντινών ύμνων. Όχι επετειακά, αλλά ως μια καλή αρχή.