Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Άρθρα από ΘΑΝΑΣΗΣ Κ.


Η ΕΞΟΔΟΣ…

Η ΕΞΟΔΟΣ…

Ο Θανάσης Κ. θεωρεί πως η «έξοδος στις αγορές» ήταν η τελευταία απεγνωσμένη απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι μπορεί να «αλλάξει το κλίμα», αλλά δεν τα κατάφερε! Τελικά υπήρξε έξοδος των ξένων επενδυτών από τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που δρομολογεί πια την έξοδο του ίδιου.

–Ούτε «επιστροφή της εμπιστοσύνης» των ξένων επενδυτών φάνηκε (έφυγαν ξένοι επενδυτές και μπήκαν οι… ελληνικές τράπεζες!)

–Ούτε για τη «στροφή στην ανάπτυξη» κατάφερε να πείσει (το ΔΝΤ διαπιστώνει εξάντληση της φορολογικής ικανότητας των Ελλήνων, ενώ ζητάει νέα μέτρα λιτότητας, και θεωρεί απαραίτητη τη μείωση φόρων – για να μη καθηλωθεί η χώρα στην στασιμότητα!)

–Ούτε «κλίμα ευφορίας» μέσα στη χώρα δημιούργησε, μπας και κερδίσει την «ανοχή» της αντιπολίτευσης (τον αποδοκίμασαν όλοι με πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα)

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ (ΞΑΝΑ)

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ (ΞΑΝΑ)

Ο Θανάσης Κ. συγκρίνει το «πείραμα» εξόδου στις αγορές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με εκείνης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 και εξηγεί αναλυτικά και με στοιχεία γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δίκιο όταν λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει ένα συγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά.

ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ!

ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ!

Ο Θανάσης Κ. εξηγεί διεξοδικά (δηλαδή με αριθμούς) γιατί τα πρωθυπουργικά «μεγάλα λάθη» δεν ήταν μόνον οι κακές επιλογές προσώπων (που στην πορεία αντικαταστάθηκαν), αλλά και η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που επιβάρυνε δραματικά την οικονομία της χώρας.

ΟΙ «ΑΧΙΛΛΕΕΣ ΠΤΕΡΝΕΣ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΟΙ «ΑΧΙΛΛΕΕΣ ΠΤΕΡΝΕΣ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Θανάσης Κ. χαρακτηρίζει τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους, την απαίτηση των Θεσμών για απολύσεις στο Δημόσιο και την πολιτική αυτονόμηση των «ταγμάτων εφόδου» τις τρεις «Αχίλλειες πτέρνες» του Αλέξη Τσίπρα.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

Ο Θανάσης Κ. προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα για τα «τάγματα εφόδου» που, έχοντας αυτονομηθεί, είναι έτοιμα να εξαπολύσουν αληθινό πόλεμο το Φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάποτε η Αριστερά αποκαλούσε «μαζικό κίνημα»…

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΜΕΡΤΑ

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΜΕΡΤΑ

Ο Θανάσης Κ. επισημαίνει το οξύμωρο μια χώρα που θέλει «να βγει και στις αγορές» και να «επιστρέψει στην ομαλότητα», η κυβέρνηση της να βρίζει τον Κεντρικό Τραπεζίτη, την αντιπολίτευση, τους δικαστές και να… «χαϊδεύει» τους κουκουλοφόρους που αγωνίζονται να αποφυλακίσουν μια συντρόφισσά τους.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο Θανάσης Κ. υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί τώρα να βγει στις αγορές πραγματικά (όχι «στημένα» ή «μιλημένα»). Πράγμα που σημαίνει ότι του χρόνου δεν θα είναι έτοιμη να βγει από τα μνημόνια! Άρα θα χρειαστεί να την ξανά-δανείσουν τα κράτη μέλη και ο ESM.

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΩΝΟΙ

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΩΝΟΙ

Ο Θανάσης Κ. για το chicken game, το παίγνιο που έπαιξει ο Γιάνης Βαρουφάκης προϋποθέτει πως τα δύο οχήματα που τρέχουν ξέφρενα το ένα προς το άλλο, πρέπει να είναι «ισομεγέθη»! Γιατί αν είναι μια νταλίκα από τη μία και ένα… μοτοσακό από την άλλη, τότε ο οδηγός της νταλίκας δεν θα «κιοτέψει»!

ΜΑΤΑΙΩΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΜΑΤΑΙΩΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Θανάσης Κ. υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τα αίτια που μας οδήγησαν στην κρίση και που επιμερίζονται σε πολλές κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι το 2009, οι καταστροφές που προκάλεσε ο Τσίπρας δεν επιμερίζονται σε «πολλούς», φορτώνονται όλες πάνω του!